Domaine de la Chênepierre Moulin à Vent AC 2012
Van € 12,75 voor € 9,95

Een Cru uit de Beaujolais. Dat betekent hoge verwachtingen en deze wijn maakt dat waar. Volwassen Gamay geurt naar rijp zwart fruit en in de smaak zwarte bes. Geen lichtvoetige wijn, het bewijs dat er serieuze wijn uit de Beaujolais kan komen.

Domaine de la Chênepierre Moulin à Vent AC en gerechten
Gegrild gevogelte, pasta’s, charcuterie en milde harde- en zachte kazen.

Domaine de la Chênepierre Moulin à Vent AC 2012
Wijnmaker Gerard Lapierre weet hoe hij schitterende wijnen moet maken. Volgens de kenners de beste Cru van De Beaujolais. Moulin-á-Vent maakt deze hoge verwachtingen zeker waar. De ligging van de wijngaarden is voornamelijk op het oosten. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 230 en 390 meter. De bodem bestaat uit fijne roze graniet en mangaan, dat zorgt voor het specifieke karakter van de wijnen uit de Moulin-á-Vent.


Domaine Bel Avenir ‘Chenas’ Rouge (2013)
€ 10,99

Beaujolais Domaine Bel Avenir Chenas Rouge

De zeldzame Beaujolais Crus heeft het voorrecht te grenzen aan het beroemde Moulin à Vent. Deze Chenas wordt gemaakt van Gamay druiven die van gemiddeld 70 jaar oude druivenstokken komen. De bodem bestaat uit graniet met mangaan, dit zorgt voor rondheid en rijkdom van de wijn.

Domaine Bel Avenir Chenas Rouge en gerechten
Deze Beaujolais (Regnie) wijn uit het jaar 2013 (met een kurksluiting en een alcoholpercentage van 13%) heeft een granaatrode kleur, een robuuste body, met aroma’s van bloemen en houtachtige tonen. Zacht op het palet. Heerlijk te drinken bij vlees met saus, wild of eend.

Klik hier indien u deze Bel Avenir ‘Chenas’ Rouge (2013) wilt bestellen!

Domaine Bel Avenir ‘Julienas’ (2011)
€ 12,49

Beaujolais Domaine Bel Avenir Julienas

Julienas is een van de tien Beaujolais Crus in het uiterste noorden van de regio. Hier ligt ongeveer 600 hectare aan wijngaarden, waaruit wijnen geproduceerd worden met een echte ruggengraat.

De wijngaarden van Les Capitans de Julienas zijn gelegen langs de weg van Saint Amour naar Julienas. Er heerst hier een heerlijk klimaat. Les Capitans is een klein perceel, maar produceert rijke en complete wijnen van hoge kwaliteit. De Gamay druiven komen van 60 jaar oude wijnstokken. De bodem bestaat uit graniet en klei rijke grond. Deze wijn heeft een robijnrode kleur. In de neus komen aroma’s van aardbeien, viooltjes, kaneel, aalbessen en pioenroos naar voren. Krachtige wijn met smaken van vanille en kruiden.
Lekker bij Kaas , Wild & Rood vlees

Klik hier indien u deze Bel Avenir ‘Julienas’ (2011) wilt bestellen!

Domaine Bel Avenir ‘Saint Amour’ (2011)
€ 12,49

Beaujolais Domaine Bel Avenir 'Saint Amour'

De wijngaarden van St. Amour grenzen aan die van Julienas en liggen op de scheiding van Beaujolais en Maconnais. Het is de meest noordelijke Cru, die zijn naam te danken zou hebben aan ondeugende uitstapjes van de kloosterbroeders.

De kalkarme, kiezelhoudende kleigrond met rotsachtige steenachtige elementen leent zich uitstekend voor de productie van gekleurde, stevige, vlezige tannines en rijke wijnen. De gebruikte Gamay druiven komen van 60 jaar oude wijnstokken. Deze Saint Amour is een levendige wijn met aroma’s van kersen, kruiden en pioenrozen.

Klik hier indien u deze Bel Avenir ‘Saint Amour’ (2011) wilt bestellen!

Domaine Bel Avenir ‘Saint Amour’ (2014)
€ 13,95

Beaujolais Domaine Bel Avenir 'Saint Amour' (2014)

De wijngaarden van St.Amour grenzen aan die van Julienas en liggen op de scheiding van Beaujolais en Maconnais. Het is de meest noordelijke Cru, die zijn naam te danken zou hebben aan ondeugende uitstapjes van de kloosterbroeders. De kalkarme, kiezelhoudende kleigrond met rotsachtige steenachtige elementen leent zich uitstekend voor de productie van gekleurde, stevige, vlezige tannine en rijke wijnen. De Gamay druiven komen van 60 jaar oude wijnstokken.

Deze Saint Amour is een levendige wijn met aroma’s van kersen, kruiden en pioenrozen.
Heerlijk in combinatie met lam, gevogelte en charcuterie.

Klik hier indien u deze Bel Avenir ‘Saint Amour’ (2014) wilt bestellen!

Domaine Bel Avenir ‘Regnie’ (2011)
€ 10,49

Beaujolais Domaine Bel Avenir 'Regnie'

Deze Regnie van Domaine Bel Avenir wordt gemaakt van Gamay druiven. De Gamay druiven komen van 60 jaar oude wijnstokken.

De bodem bestaat uit graniet, dit bevat zeer uiteenlopende mineralen. De druiven worden handmatig geoogst.

Deze Regnie heeft een mooie paarse kleur met in de neus aroma’s van bessen en bramen. Krachtig in de mond.
Deze smaakvolle wijn gaat bijzonder goed samen met worst, vlees en de meeste kazen.

Klik hier indien u deze Bel Avenir ‘Regnie’ (2011) wilt bestellen!

Domaine Bel Avenir ‘Fleurie’ (2013)
€ 14,49

Beaujolais Domaine Bel Avenir 'Fleurie'

Op de heuvels in de Franse Beaujolais domineren de wijngaarden van Fleurie. Poncié zorgt voor zeer veel persoonlijkheid en vrouwelijkheid.

Deze mooie Fleurie heeft een karmijnrode kleur met paarse tinten. Een florale neus, aroma’s van rode vruchten en tonen van hout en pepermunt. Zijdezachte tannines zorgen voor elegantie van de wijn.

Deze Beaujolais ‘Fleurie’ is lekker te drinken bij lichte en/of frisse gerechten.

Klik hier indien u deze Bel Avenir ‘Fleurie’ (2013) wilt bestellen!

Domaine Bel Avenir ‘Brouilly’ (2015)
€ 71,70 per 6 stuks

Beaujolais Domaine Bel Avenir 'Brouilly' (2015)

De Beaujolais is gelegen in het zuidelijke deel van de Bourgogne en de wijnen in dit gebied zijn in ons land al jaren erg populair vanwege hun vriendelijke en fruitige karakter. Het is echter wel van belang de juiste producenten te vinden, die hier kwalitatief nog zeer hoogwaardige wijnen weten te produceren. Gelegen aan de voet van de Mont Brouilly, floreren de meest uitgestrekte Cru Beaujolais wijngaarden. Gemaakt van 100% Gamay druiven van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar oud.

De kleur van deze wijn is mooi paarsrood. Geconcentreerd en elegant met bloemen en rijp roodfruit. Deze wijn is goed in balans met zijdezachte tannine.
Heerlijk bij romig vlees, blauwe kaas en bij een vijgentaart als dessert.

Klik hier indien u deze Bel Avenir ‘Brouilly’ (2015) wilt bestellen!

Domaine Jacky Piret Granits des Moriers ‘Fleurie’ (2016)
€ 77,70 per 6 stuks

Beaujolais Domaine Jacky Piret Granits des Moriers 'Fleurie' (2016)

Intense robijn rode kleur. In de neus fruit zoals rode bessen, cassis en frambozen, maar ook een zekere aardsheid en mineraliteit. Volle aanzet, zachte tannine structuur en rijpe zuren. Een complexe smaak, met elementen van kersen en frambozen en een lichte kruidigheid.
Aroma: Bosvruchten , Zacht kruidig
Druivenras: Gamay
Alcohol percentage: 12,5%
Jaartal: 2016
Verpakking: 6 flessen per doos

Klik hier indien u deze Jacky Piret Granits des Moriers ‘Fleurie’ (2016) wilt bestellen!